”Happy Valley” klar för säsong 2

I måndags kunde vi se sista avsnittet av den kritikerhyllade serien Happy Valley på SVT. En spännande serie där Sarah Lancashire gör huvudrollen som Sergeant Catherine Cawood – en kvinna med sorgsam insida och tuff utsida.
Jag kan bara konstatera: Sarah Lancashire är en fantastisk karaktärskådespelare!

Till min stora glädje har BBC beslutat sig för en andra säsong. Den kommer både att produceras och visas under 2015.
Vi som gillar Happy Valley har något att se fram emot!!

HappyValley
Sarah Lancashire (IMBd) som Sergeant Catherine Cawood   Bildkälla: BBC

Sally Wainwright
Manusförfattaren Sally Wainwrigh har haft flyt de sista åren och fått flera priser.
(Info på IMDb) Bildkälla: Awards Bafta Org

Intervju med Sally på BBC.
Är du intresserad av det skrivna så finns manusen till alla sex avsnitten på BBC Ones
hemsida.

Samma manusförfattare, samma skådespelare – från tv-serien Last Tango in Halifax:

7 Replies to “”Happy Valley” klar för säsong 2”

 1. Har den serien, Last Tango in Halifax, ens visats på SVT? Jag brukar inte missa sådant, men har inget minne av att ens ha sett den i programtablån (avsnitt 1 av dess nya, tredje säsong av den går ikväll den 29 dec i engelsk TV). Finns det måhända någon sida på svt.se eller annat svenskt TV-bolag, där man ”förvarnat” för nyinköpta produktioner avsedda för senare visning?

  • Last tango in Halifax har inte visats på svensk tv. Har hopp om inköp – men blir mer o mer tveksam eftersom tiden går. Tack för tipset om första avsnitten säsong 3 – det ska jag titta på!!

   • Den gått visst igår, d. 28:e, inte nu på måndag, men troligen finns det repriser… var tittar du på den, i BBC Global iPlayer? (el. vad det nu hette dom kräver extra abbo + div. manicker kopplade till Tv:n). Eller är det möjligen på YLE1, som förut fanns, kanske fortfarande, i ComHems kanalutbud?

    • Har sett första avsnittet – bådar gott! Händer mycket som vanligt och familjehemligheterna avslöjas o ställer till det.
     Det finns flera kanaler online som visar serien. Sedan finns det alltid möjlighet att använda den olagliga metoden via bittorrent. Kan rekommendera kickass.to Helst ska man då ha tillgång till VPN för att inte avslöja ip-numret.
     Skrivit en kort kommentar på SVT! Kanske kanske.. Vi får hoppas.

     • > Det finns flera kanaler online som visar serien

      Vilka kanaler online, de måste väl vara lagliga/ offentliga? Jag vill titta på drama serier, inte först bli expert på ihopkopplingar av div. manickar till tv:n

      • Om du söker på ”last tango in halifax online” hittar du flera ”kanaler” som visar serien. Jag kan inte gå i godo för någon av dessa. O man får betala.
       Om du vill streama tv-serier: stream-tv.co/ – där finns massor av serier dock inte Last tango.
       På stream-tv finns en lång lista – klicka på listan för att komma till önskad serie sedan kan du välja avsnitt.
       Då får du fram en ”TV” – klicka inte på spelknappen!!! (Klickar du på spelknappen innan krysset skickas du vidare till en speltjänst)
       I tv-bilden finns ett litet kryss – oftast rött och kan vara svårt att se ibland- klicka på krysset! sedan kan du klicka på startknappen och se avsnittet.

       Det är inte olagligt att TITTA på streamad tv – hemsidan stream-tv är ute i en gråzon men det finns inga klara lagregler.
       Sidan stream-tv är väldigt populär – det betyder att kriminella kan finnas där – efter besök töm webbläsarens cookies och historik – kör sedan ditt antivirus- eller antispywareprogram.
       Att göra så kallas för sunt förnuft.
       Har du inget antispywareprogram på din dator kan jag rekommendera ett program som heter SuperAntiSpyware och finns i en gratisversion (free edition).
       (http://www.superantispyware.com/download.html)
       Ha det gott och hoppas du finner vad du söker… hör av dig om det behövs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*