Öppet brev till Eva Solberg (M)

I din artikel ”Förbjud det organiserade tiggeriet på våra gator”skriver du att ”nya regler behövs” mot det ”organiserade tiggeriet” eftersom ”Den svenska modellen för social välfärd utmanas i dag av fattig­dom, attityder och utanförskap”.

Enligt mitt sätt att se det hotas den ”Svenska Modellen” av Alliansen genom att den fackliga organisationsgraden minskar (höga avgifter – färre har råd att vara med), genom att försämra ”det obligatoriska och generella socialförsäkringssystemet som bygger på principen om inkomstbortfall” i form av att neddragningar skapar överskott som går till något helt annat än det är avsett för och till sist grundläggande välfärdstjänster som betalas via skattsedeln men som bland annat går till vinstuttag.
(Och nej, jag har inget emot att småföretagare sysslar med vård, skola och omsorg! och jag är medveten om att det var sossarna som inledde privatiseringen.)
Höga socialförsäkringsavgifter har givit staten ett överskott på 327 miljarder kronor på 10 år.
Socialförsäkringarna går med 130 miljarder kronor i överskott (2011
Pensionssystemet ger staten en vinst på 14 miljarder kronor. (2010)
Miljardöverskott i arbetslöshetsförsäkringen (2001-2011)

Jag tror på den ”Svenska Modellen” och är beredd att betala skatt. Men det gör inte ni moderater (Alliansen) för trots alla miljarder som betalas in till ”Staten” har Sverige har förlorat sin pallplats i välfärdsligan

Du skriver vidare:
”Under den senaste sexmånadersperioden har vi sett att gruppen tiggare växer i en allt snabbare takt i Stockholm stad. Bland annat i Stockholmsförorten Högdalen, där ett större antal rumäner har sin nattvila ser vi en cirkulation. Gruppen byts ut ungefär varannan månad och man verkar avlösa varandra.”.

Jag bor i Högdalen! Visst ser jag fattiga människor samlas vid tunnelbana innan vidare färd men kan inte påstå mig ha sett en ”cirkulation” eller ”att man verkar avlösa varandra”.
Verkar!!
Ett luddigt ord som som kan tas för både sanning och osanning. Allt beror på vad man själva är ute efter.
Jag kräver bevis! Kan du bevisa att människor ”avlöser varandra”?
Kan det vara så enkelt att en grupp människor byter plats för sin nattvila på grund av rasism?
Ena månaden i Högdalen nästa i Hökarängen?

”Detta skulle kunna vara ett tecken på att ett organiserat in- och utresande sker. Att resa mellan hemlandet och Sverige kostar en del och det är rimligt att anta att det organiseras och finansieras samordnat i viss utsträckning.”

Skulle kunna vara! Rimligt att anta!

Med tanke på vissa uttalande från moderater:
”De kan ju bo i plåtskjul och äta bananer.”
(Dåvarande moderatledaren Gösta Bohman om folk i sydligare länder i Aftonbladet 990407).
”De bangar ju inte för att slå ihjäl en människa.”
Sven-Ingvar Svensson (m), ordförande i kyrkofullmäktige i Tyresö, om invandrare i allmänhet och muslimer synnerhet. Uppdrag Granskning 020910 / DN020912.
”När jag bodde i Afrika brukade vi skämta om hur man skiljer en apa från en svart? Sträcker man fram en banan tar apan den med foten.”
Ulf Björkman (m), kommunfullmäktiges ordförande i Solna och före detta adjutant åt kungen. Uppdrag Granskning 020910.
”Alla som kommer från öststaterna i princip bluffar.”
Daniel Wiström (kd), Stockholm, om asylsökanden från f d Sovjetunionen. Uppdrag Granskning 020910.
”Man måste säga att muslimerna, de är duktiga på att föda många barn och utnyttja vårt system.”
Christer Ewe (m), oppositionsråd i Kristianstad. Uppdrag Granskning och Sydsvenskan 020906.
”De som Pinochet inte hann med.”
Peter Kvist, moderat kommunalpolitiker i Köping, om vilka invandrargrupper som bosatt sig i där i Uppdrag granskning 020910.

skulle detta kunna vara ett tecken på genomgripande rasism inom moderaterna. Är det rimligt att anta?

”I Sverige eftersträvar vi ett jämlikt samhälle utan en ”vi och de”-mentalitet.”

Just detta ska komma från en moderat!
Min åsikt: VI moderater (och Alliansen) sparkar gärna på DEM, d.v.s. sjuka och arbetslösa.

”Genom kommunikation med dem som tigger och genom regelverk, skickar vi en tydlig signal till hemlandet/-länderna att det inte är människovärdigt med tiggeri och därför inte accepteras i vårt samhälle. Väljer man däremot att ställa sig till arbetsmarknadens förfogande, på dess villkor, har man självklart samma möjligheter som alla andra.”

Ska vi fråga de stora grupper av ungdomar som fastnat i arbetslöshet trots goda utbildningsmeriter om deras möjligheter!?

”Det ska inte vara lagligt att utnyttja andra på det sätt som ligorna gör.”

Du har tydligen bestämt dig för att fattiga människor från syd- och Östeuropa ingår i LIGOR.
Jag vill ha bevis!!
Det ska inte vara lagligt att utnyttja fattiga människor!
Det går alldeles utmärkt att utnyttja fattiga människor så länge det kallas ”arbetskraftsinvandring”. Exemplen har varit många de sista åren. Nu senast i Uppdrag granskning om lastbilschaufförer. Mig veterligen vill inte migrationsminister Tobias Billström (M) förändra regelverket så utnyttjandet fortsätter medan svenska företag dukar under på grund av den snedvridna konkurrensen.
(Jag är förresten övertygad om det är en medveten lönedumpningspolitik!)

”Ungdomar ska kunna tjäna pengar på ett vanligt jobb, människor med funktionsnedsättning ska få rehabilitering och stöd, och barn ska vara i skolan.”
Visst, håller med!
Men det finns ju inga jobb för ungdomar! Företagen utnyttjar hellre ”arbetskraftsinvandring”!
Idag får fler och fler överklaga försäkringskassans och socialtjänstens/nämndens beslut för att få det som står i lagen.
Idag, sex år efter Alliansens övertagande av makten har vi den sämsta och mest orättvisa skola som Sverige någonsin haft.

Du vill förbjuda tiggeriet!
Varför inte förbjuda orsakerna till fattigdom istället! Det skulle kunna få positiva konsekvenser för hela Europas befolkning.

Så vill jag sluta med några frågor till dig.
”Arbetslinjen” gäller inte politiker! Varför?
Hur kan politiker som avgått tillåtas leva på Sveriges skattebetalare år efter år (visstidspension, garantilön) utan att prestera det minsta lilla grand?
Varför ska svenska skattebetalare GARANTERA politikers ålderspensioner medan våra ska harva runt på aktiemarknaden?

(Eva Solberg(M) är ordförande moderatkvinnorna Stockholms stad, ordförande Enskede-Årsta-Vantörs sociala delegation.)

One Reply to “Öppet brev till Eva Solberg (M)”

  1. Naturligtvis har Eva S rätt – Barn ska gå i skolan och bemötas efter FN-Barnkonvention, sjuka ska få vård, människor ska erbjudas ”tak över huvudet” Hadikappade ska få hjälp, ”vi o dom” ska inte finnas i ett jämställt samhälle. Vanliga pensionärer ska ha råd med, mat mediciner och tandvård. De som vill o kan ska jobba o erbjudas ett arbete. HELT RÄTT!

    Mycket snack o liten verkstad från moderaternas sida. De arbetar ju emot sig själva hela tiden. Högra handen tycks inte veta vad den vänstra gör. Tyvärr är jag också väldigt misstänksam mot giriga Socialdemokrater.

    Sen så klart att det finns legaliserade ligor också precis om i trafficing, men det är inte det som är det stora generella problemet. Dessa människor kvinnor o män vi ser på gator far oerhört illa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*