KD ger upp krav på sterilisering vid könskorrigering

Äntligen lägger KD kravet på tvångssterilisering på hyllan.

Den goda nyheten lanserades i dag på DN:s debattsida.

När människor vill korrigera sitt kön till det som hjärnan upplever har kravet varit tvångssterilisering. Att kravet är oerhört kränkande har KD viftat bort med ”noggrann eftertanke” och partiet har fått genomlida en massiv kritik för sitt ställningstagande.

Vid varje mätning ligger KD under fyraprocentspärren så det är självklart att man måste försöka framstå som ”kristna” och toleranta.

Nu kan lagen från 1972 revideras!!
Transsexuella får därmed själv bestämma över sin kropp precis som alla andra.

 

Jag har placerat min blogg i Stockholmbloggkartan.se!

Stor REA på Sveriges största bokhandel: Adlibris. Välj bland 3 700 titlar! Du kan förbeställa redan nu.

10 Replies to “KD ger upp krav på sterilisering vid könskorrigering”

 1. Tror absolut att det är hur man är som person som avgör om man är en bra förälder. Varför kan inte ett barn ha två mammor eller två pappor som föräldrar. Jag förstår att det kan bli en del mobbing mot barnet i skolan men det verkar ligga i tiden att vi accepterar andra familjer en den traditionella hetronormativa. Det där med att bestämma över sin egen kropp är okej men det är andra som betalar för den. Jag fick betala min bröstförstoring själv. Kom inte med kommentarer om det. Det är mitt eget val som jag gjort. Jag tycker inte att det är lyx precis som att förstora brösten att byta kön när det finns så mycket annat viktigare att göra inom vården som barnsjukdomar och cancer. Därför borde man betala mer eller allt själv.

  • Jag menar att det är lyx och därför ska man betala själv. Intressant blogg det här. Själv har jag lagt ner min blogg men jag skriver ofta på flashback.org jag kallar mig JizzieJinx och tidigare BabyPink (ja det är ironisk menat).

  • Jag lägger mig inte i vad du gör med din kropp eller pengar.
   Om jag fattar dig rätt vill du att personer som genomgår könskorrigeringar ska betala mer eller allt själv.
   Läkarundersökning sker med vanlig landstingstaxa. Nödvändiga psykologundersökningar o intyg betalas också enligt begärd taxa.
   Operationen (här i Stockholm sker den på KS) och eftervården ger sedvanlig kostnad – som alla andra operationer och eftervård.
   Jag tycker att det ska vara just så.
   Mobbing, psykisk ohälsa och hög självmordsfrekvens talar mot något annat.
   Det måste vara ett helvete att födas med ett kön mellan benen och ett annat i hjärnan eftersom vi är så könsfixerade.

   Kul att du gillar innehållet – önskar dig välkommen tillbaka!!

 2. Viktigt inlägg! Budskapet att alla människor ska bli respekterade! Ja, vi måste få bestämma över våra kroppar. Sen finns det många berg att klättra över då det gäller frågan om barnen. Tror inte att barn far mer illa i samkönade förhållande än i destruktiva hetro-förhållanden. Men, är helt övertygad om att det är lättare för barnet om de kan uppge en mamma en pappa, även om de inte träffas.

 3. Kerstin har en poäng i vad hon skriver, självklart ska barn kunna uppge att de har en mor och en far även om föräldrarna är homo- bi- eller transexuella. Man skaffar inte barn som man skaffar en ägodel. Barn är en gåva. Men jag uppfattar att det är inte vad du Juanna skriver. Du skriver om rätten till sin egen kropp. Det har du gjort tidigare, gällade omskärelse av pojkar och tvångssterillisering. Det är två skilda saker. Sen är omvärlden så grym som den är, så det kommer att ta generationer att få människor att respektera människor och barn som får känna uppleva sitt eget värde.
  Så kampen mot tvångssterilisering är en viktig kamp för mänskliga rättigheter.

  • För 15-20 år sedan användes exakt samma argument mot att homosexuella skulle få rättigheter att bli föräldrar.
   Som tur var visste H6:a bättre och blev föräldrar,
   Forskarrapporter har visat att barnen på intet sätt har sämre livssituation i förhållande till heterosexuellas barn.

   Det kanske beror på att barnen var/är önskade, älskade och respekterade. Kärlek och trygghet ger goda förutsättningar för barnen att bli självständiga och få ett gott självförtroende.
   Och just det har inget med ”sexuell” läggning eller kön på föräldern att göra.

   Och du, Nattugglan – jag önskar att alla barn sågs som en gåva – men tittar jag ut över datorskärmen ser jag en annan värld. En värld där barn har ett helvete på grund av att vuxna människor sviker.
   Det kan t.ex. vara på en skola med mobbing eller föräldrar som lägger ner mer tid på mobiltelefonen än på barnet/n.

   Det har gjorts undersökningar hur mycket tid föräldrar lägger på sina barn. Senast jag hörde en siffra handlade det om några minuter varje dag (genomsnitt). Ses då barnen som en gåva?

   • Helt rätt, jag håller med om allt! Detta är ju mitt önsketänkande! Gäller alla barn som kommer till denna värld. För mig är det ointressant vilket kön föräldrarna har bara de är och vill vara föräldrar, se barnen inte bara sig själva. Själv har jag avstått barn p.g.a vad jag trott varit mina tillkortakommanden. Blir ibland skrämd när jag hör o ser hur barn har det, särskilt då de tenderar till att bli ”lite besvärliga”! Sen handlar om person o handling som vanligt inte kön o klasstillhörighet. Men vi får inte idealisera åt något håll. Har sett både och, samt olycka skilsmässor, då två av samma kön trott att de båda varit föräldrar, men vid separation så har oftast partnen bredvid varit den som dragit kortaste strået, trots ibland kanske det största engagemanget i barnet.

    • För något år sedan läste jag om två tjejer som skaffade barn via känd spermadonator.
     Förhållandet/äktenskapet tog slut och den ena tjejen svek och struntade i det beslut hon fattat tidigare, att bli förälder.
     Det hela slutade med att spermadonatorn fick betala underhåll för barnen.

     Skitaktigt beteende har inget med kön att göra.

 4. Hur som helst borde transexuella inte skaffa egna barn. Klimatet på skolorna är allt annat än vänligt. Minsta lilla ”avvikande” är förödande för barn som lever i misär, som själva har dåligt självförtroende pga av familjeförhållanden. Som Alkoholism osv. Nu kommer ytterligare en faktor. Det är bara för grymt mot barn.OM homosexuella skaffar sig barn genom att två kvinnor tex, befruktas från ett annat par, homosexuella män, då tycker jag det fungerar. Barnet kan berätta om sin mamma och pappa , vad de gjort tillsammans osv. Det är jätteviktigt!! Vi kan inte hänge oss så på direkten! TÄNK PÅ BARNEN och FRISERA INTE ENBART EFTER EGNA BEHOV OCH ÖNSKNINGAR. GLÖM INTE ATT BARN HAR KÄNSLOR!

  • Det stora problemet är vi vuxna som överför våra fördomar och intolerans på våra barn.

   Mina behov och önskningar styrs av att ALLA människor ska respekteras och att varje människa ska få bestämma över sin kropp.

   Barn som inte blir respekterade för vad de är lär sig aldrig att respektera andra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*