Först ultraljud sedan abort – Louisiana / USA

En ny lag i Louisiana tvingar kvinnor som vill göra abort att först genomgå en ultraljudsundersökning. Lagen skulle trätt i kraft den 24 augusti.
ultraljud
The Center for Reproductive Rights” och sex abortkliniker har lämnat in en stämningsansökan då lagen inte anger om en läkare ska tvinga kvinnan att se ultraljudsbilden på skärmen under undersökningens gång eller om det räcker med att lämna över en kopia efteråt.

Denna oklarhet ledde till att US District Court Judge Ralph Tyson i Baton Rogue utfärdade ett tillfälligt förbud för lagen.
US Konstution
Stephanie Toti, som är ”Center for Reproductive Rights” advokat, sa till 2theadvocate, ”Regeringen kan inte skilja ut abortkliniker och de kvinnor som söker deras tjänster bara för att vissa politiker inte gillar aborter. Det är orättvist, och, ännu viktigare, det strider mot den amerikanska konstitutionen.”

Det är abortmotståndare som ligger bakom förstås och politiker som gärna väljer att påtvinga kvinnor en icke önskad undersökning för att bli omvalda. I frihetens land.

Önskvärt vore att abortmotståndares energi läggs på redan födda.
Tänker på de miljontals barn som lider av hunger, dör av behandlingsbara sjukdomar och utsätts för allehanda hemskheter.
Men det kanske inte är ”inskrivet” i Bibeln.

Jag har placerat min blogg i Stockholmbloggkartan.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*